Nyomástartó vagy "kazán" lemez
A tartály gyártás elengedhetetlen alapanyaga.
Amit erről a minőségről tudni kell.
A nyomástartó lemezeket ellenállnak a rájuk kifejtett nyomásnak, ezért különböző területeken alkalmazzák az olaj- és gázipartól az erőművi rendszerekig terjedően.
A nyomástartó edénylemezek vastag acéllemezek, amelyeket nyomástartó edények gyártására használnak, amelyek feladata, hogy gázokat vagy folyadékokat a környezeti nyomásnál nagyobb nyomáson tartsanak.
A lemezek a tartályok külső héjának az elemeként használják.
A lemezek általában szénacélból készülnek, melyeknek a minőségi jelölése az acél folyáshatárától függően lehet:
- P235,265,355GH melegüzemű berendezések
- P355N, NH, NL1, NL2 hidegüzemű berendezések
Amit a betűkről és számokról tudni érdemes:
P – nyomástartó acél
235, 355 stb – az acél folyáshatára
GH – -20 C-on elvégzett ütőmunka (min 27 J) és 300 C-on elvégzett melegfolyás vizsgálat
NH – -20 C-on elvégzett ütőmunka (min 27 J) és 300 C-on
elvégzett melegfolyás vizsgálat
NL1 – -40 C-on elvégzett ütőmunka (min 27 J),
NL2 – -50 C-on elvégzett ütőmunka (min 27 J),
Ezek az acélok minden esetben normalizált szállítási állapotúak és a vizsgálatokat hengerelt táblaként kell elvégezni.
Cégünk különböző minőségben kínál nyomástartó lemezt P265GH/P355NH/P355NL1/P355NL2 minőségben 3-150 mm vastagságig.